dijous, 29 de novembre del 2007

Sistema "cassola" de personalitzar una samarreta

Trobareu a la xarxa diverses plantilles que tenint experiència amb programes de disseny gràfic potents com Photoshop , Gimp o d'altres us permetran personalitzar les vostres peces de roba a Second Life(SL), però que no està a l'abast dels que comencem.

Fruit de la curiositat, vaig investigar i fent proves vaig trobar la meva manera, que jo en dic "cassolana" de personalitzar les samarretes de SL, sense necessitat de ser expert/a en programes de disseny gràfic.

Teniu aquí els passos a fer:

1.- Descarregar-se la plantilla de samarreta en format TGA. Cliqueu aquí. Un cop descarregat l'arxiu descomprimiu i obtindreu el fitxer plantilla_samarreta_kampus.tga .


2.- Descarregeu el programa gratuït de tractament d'imatges Irfanview. Cliqueu aquí per descarregar . Un cop descarregat en feu l'instal.lació clicant sobre el programa. Per instal.lar només cal anar acceptant per defecte totes les opcions. ( sempre podeu escollir personalitzar algun aspecte) La icona que utilitza per identificar el programa és:


El programa per defecte el trobareu a C:\Archivos de programa\IrfanView

3.- Obriu el programa Irfanview (des de C:\Archivos de programa\IrfanView) i posteriorment recupereu la plantilla que us heu descarregat (plantilla_samarreta_kampus.tga) . també podeu arrossegar el fitxer de la plantilla fins dins el programa Irfanvieu. Recordeu que heu d'haver descomprimit el fitxer zip que heu descarregat.



4.- Obriu un altra finestra Irfanview, arrencant de nou per segona vegada el programa. I en aquesta finestra recupereu la imatge que voleu afegir:



5.- Retalleu la imatge i l'enganxeu en la samarreta . Per això heu de fer :
a.- Clicant amb el ratolí dins de l'Irfanview us permetrà retallar un rectangle a mida. D'aquesta manera seleccioneu tota la cara o imatge que vulgueu inserir i copieu-la amb CTRL-C o altre de les maneres de copiar.
b.-Aneu a la samarreta i cliqueu el ratolí per marcar un rectangle del lloc a on voleu enganxar la imatge,
c.- Enganxeu la imatge en el requadre, fent CTRL-V o empreu altres de les maneres d'enganxar.

Obtindreu un resultat com aquest:


Podeu fer el mateix a l'esquena i a les mànigues, i també podeu afegir text.

6.- Podem gravar la imatge de tota la plantilla amb format TGA . Per això des del mateix Irfanview anem a File | Save As i escollim el format TGA, en el desplegable de formats sota del lloc a on posem el nom del fitxer :


7..- Ara ens caldrà enviar la plantilla a dins de SL. Per això des de dins de SL , enviarem la imatge: Anirem al Menú superior a Archivo | enviar Imagen (10 $L) i despres de cercar la plantilla gravada en format tga l'enviarem . Ens descontaran 10 lindens per enviar una imatge. Important que recordem el nom que hem donat a la plantilla


8.- Ens posarem una samarreta blanca o podem emprar qualsevol altre samarreta que tinguem
i anirem a aparença per vestir-nos


9.- Clicarem sobre "TEJIDO" per escollir la nostra plantilla, posarem el nom de la plantilla i la seleccionarem. A continuació ens apareixerà ja el nostre disseny en la samarreta.


10.- Per acabar recordar de posar nom a la samarreta per guardar-la com a pròpia, per això cliqueu sobre "GUARDAR COMO" i li poseu un nom, que és el quetindrà la samarreta dins del vostre inventari, i també haureu d'indicar els drets per poder donar i fer-ne copies ...... i ja podreu gaudir de la vostra creació.




Etiquetatge:

Sindicació Del.icio.us


,
,
,
,
,
,
,
,

3 comentaris:

Carme Matas ha dit...

Un tutorial fantàstic Renzo!
Moltes gràcies!

Unknown ha dit...

Gràcies Renzo ! Prometo dedicar una estona a aquesta magistral lliçó de 'corte y confección' digital.

user1cat ha dit...

Ei renzo, sóc l'user1cat Orbit,

He vist el teu bloc i està molt bé, hi ha molta informació útil.

Si mires la web que vaig fer (segonavida.espai.de), veuràs que hi he incorporat un lector de notícies RSS a la portada. Hi posaé el canal d'aquest bloc.

L'explicació que fas de SLExchange també em va molt bé per complimentar l'apartat de la botiga.

Bé, doncs felicitats per un bloc tant interessant. Ja ens veurem per SL a partir del 22 de gener (encara que no ho sembli, estic d'examens, XD).

      user1cat Orbit